Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Rauhantyö

Rauhantyö ja erityisesti joukkotuhoaseiden vastustaminen on alusta lähtien ollut yksi LSV:n toiminnan peruspilareita. Toimimme osana kotimaisia ja kansainvälisiä rauhanverkostoja tehden vaikuttamistyötä mm. ydinaseriisunnan ja aseviennin rajoittamisen saralla.

Lyhyesti toiminnastamme

Ydinaseilta ei voi suojautua

Ydinaseiden käytön ennaltaehkäisy on ihmiskunnan ainoa keino selviytyä. LSV on kahden Nobelin rauhanpalkinnolla palkitun ydinaseiden vastaista työtä tekevän järjestön jäsen: International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW) ja International Campaign to Abolish Nuclear Weapons (ICAN).

LSV:n rauhanjaoston puheenjohtaja Kati Juva toimii IPPNW:n yleiskokouksen puheenjohtajana ja LSV on ICAN:in suurin alajärjestö Suomessa. Kampanjoimme, tiedotamme ja teemme ydinaseiden vastaista vaikuttamistyötä.

Pienaseväkivallan ehkäiseminen ja aseviennin rajoittaminen ihmisoikeuksia rikkoviin maihin

Järjestämme seminaareja, julkaisemme artikkeleita ja pyrimme vaikuttamaan päättäjiin liittyen aserajoituksiin Suomessa ja maailmalla. Rauhanjaostolla on mm. ollut yhteistyötä nigerialaisten kollegojen kanssa, joiden kanssa tehtiin aseellista väkivaltaa vastaan suunnattuja radio-ohjelmia.

Kotimaassa pyrimme vaikuttamaan poliittisiin päätöksentekijöihin, jotta asevienti ihmisoikeuksia rikkoviin maihin lopetettaisiin.

Kansainväliset kongressit

LSV on järjestänyt Suomessa monia IPPNW:n kongresseja ja julkaissut kokoomateoksen War or Health (Zed Books). Rauhanjaoston jäsenet osallistuvat erilaisiin kansainvälisiin tapahtumiin ja kokouksiin. Matkoihin on LSV:n jäsenillä haettavissa matka-apurahoja. Suomessa opiskelijat järjestävät koulutuksia ja erilaisia tempauksia – mm. lääketieteellisten kirjojen keräämistä Pohjois-Koreaan.

Tule mukaan toimintaan!

Voit tulla mukaan terveyspolitiikkatoimintaan ottamalla yhteyttä jaoston vetäjään: LT, dosentti Kati Juva, kati.juva@lsv.fi

Tue toimintaa

Rauhantyö — 50€
Lahjoita muu summa ja/tai valitse lahjoituskohde.