Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Kehitysyhteistyö

Terveysalan kehitysyhteistyöhankkeidemme tavoitteena on edistää terveyden globaalia tasa-arvoa – tuoda laadukkaita terveyspalveluita mahdollisimman monen ihmisen saataville. Keskitymme työssämme kestävien kansanterveysmallien rakentamiseen köyhimmissä maissa yhteistyössä paikallisten terveysviranomaisten, terveysalan järjestöjen ja yhteisöjen kanssa. Vuonna 2023 LSV:n kumppanimaina kehitysyhteistyössä ovat Benin, Intia, Nepal, Kenia ja Somalia.

Vuoden 2023 hankkeemme

Benin: Hygieniataitojen ja laboratoriorakenteiden vahvistaminen Beninissä

Intia: Nuorten seksuaalioikeuksien edistäminen

Kenia: Vammaisten naisten ja tyttöjen seksuaalioikeuksien edistäminen

Nepal: Aistivammaisten lasten terveyden ja oikeuksien edistäminen

Nepal: Alueellisten mielenterveyspalveluiden mallin vahvistaminen ja laajentaminen

Somalia: Mielenterveyshanke

Tue terveysalan kehitysyhteistyötä

LSV:n kehitysyhteistyötä tehdään Suomen ulkoministeriön tuella. Ulkoministeriön tuki kattaa 85 % hankkeiden kuluista, loput katetaan lahjoituksilla ja vapaaehtoistyöllä. Lahjoita tästä!

Tule mukaan toimintaan!

LSV:n kehitysyhteistyössä vapaaehtoisina toimivat lääkärit sekä muut sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat. Voit tulla mukaan ottamalla yhteyttä ohjelmapäälliköihin:
Intia, Nepal ja Benin: Mari Laaksonen (etunimi.sukunimi@lsv.fi), +358 41 313 0319
Somalia ja Kenia: Elina Tuusa (etunimi.sukunimi@lsv.fi), +358 44 7449939

Somalian tuberkuloosiohjelma

LSV:n työ Somalian tuberkuloosiohjelmassa on päättynyt vuonna 2023.

Tuberkuloosi on tiiviisti yhteydessä köyhyyteen — 95 % tuberkuloosin aiheuttamista kuolemista on köyhimmissä maissa. Tuberkuloosi on yleinen ja tappava tauti Somaliassa. Maan terveysjärjestelmä on konfliktin jäljiltä heikko, ja vain alle 40 % kaikista tuberkuloosia sairastavista saa hoitoa. Terveyspalveluiden huonon saatavuuden ja laadun vuoksi tavanomaisille antibiooteille vastustuskykyinen tuberkuloosi leviää Somaliassa huolestuttavaa vauhtia.

LSV kehittää Somalian tuberkuloosipalveluita erityisesti koulutuksella. Kehitämme maassa tuberkuloosin ennaltaehkäisyä, diagnosointia ja hoitoa. Hoitoa tarjotaan paitsi klinikoilla, niin myös yhteisöissä, vankiloissa sekä maan sisäisten pakolaisten pakolaisleireillä. LSV:n tukema potilasfoorumi lisää tietoisuutta tuberkuloosia sairastavien oikeuksista ja pyrkii vähentämään tautiin liittyvää stigmaa.