Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Hallitus

Hallituksen jäsenten sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi@lsv.fi.

Line Kurki, puheenjohtaja

Olen 29-vuotias 2020 Helsingin yliopistosta valmistunut lääkäri.  Erikoistun hematologiaan ja toimin opettajamentorina Helsingin yliopistolla. Preklinikan jälkeen suoritin välissä lääketieteen antropologian maisteritutkinnon. Samoihin aikoihin aloitin vapaaehtoistyöt Lääkärin sosiaalisessa vastuussa LSV-tiedotteen parissa ja myöhemmin tulin mukaan järjestön hallitukseen. Olen toiminut hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2019. LSV:n vapaaehtoiset ja henkilökunta tekevät upeaa työtä terveyden tasa-arvon edistämiseksi ympäri maailmaa.  Keskeisiä tavoitteitani järjestön puheenjohtajana on kehittää toimintaa kotimaassa ja tavoittaa entistä paremmin erityisesti nuoria kollegoita. Vapaaehtoistyössä painopisteenäni on edelleen tiedotus ja viestintä, ja minuun voi olla yhteydessä myös niihin liittyvissä asioissa. Det går bra att kontakta mig också på svenska.

Immi Kormi, varapuheenjohtaja

Olen 41-vuotias helsinkiläinen LT, suu- ja leukakirurgi sekä yleiskirurgiaan erikoistuva lääkäri. Olen toiminut LSV:ssa opiskeluajoista lähtien. Minulle tärkeitä asioita ovat ihmisoikeudet, terveyspolitiikka ja ilmaston- ja ympäristönmuutoksen vaikutukset terveyteen.

Kati Juva

Olen 62-vuotias dosentti ja neurologian erikoislääkäri ja olen LSV:n perustajajäsen. Olen toiminut LSV:n pääsihteerinä 1990 – 97 ja puheenjohtajana vuosina 1998–2009 ja 2015–2018 ja olen edelleen hallituksen jäsen. Vastuualueenani ja intohimonani on rauhantyö, erityisesti ydinaseiden vastustaminen. Olen ollut vuodesta 2012 kansainvälisen IPPNW:n (Nobel 1985) yleiskokouksen puheenjohtaja ja toimin Suomen ydinaseiden vastaisen verkoston ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, Nobel 2017) Finlandin toisena koordinaattorina. Olen myös Helsingin kaupunginvaltuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen. Minulla on kaksi Etiopiasta adoptoitua jo aikuista lasta ja kaksi kissaa. Harrastan kaunokirjallisuuden lukemista ja sienestystä.

Heli Salmi

Olen 39-vuotias LT, lastenlääkäri ja anestesialääkäri. LSV:n jäsen olen ollut reilun vuosikymmenen, ja hallituksessa vuodesta 2014. Vastaan terveyspolitiikan jaostosta. Lääkärinä minua kiinnostaa vaikuttaa terveydenhuoltomme saavutettavuuden ja tasa-arvoisuuden puolesta. LSV on hyvä paikka verkostoitua tällaisista asioista kiinnostuneiden kanssa, löytää vaikuttamisen väyliä ja koettaa muuttaa maailmaa lääkärin keinoin.

Matti Parry

Olen helsinkiläinen lääkäri ja kiinnostunut terveydestä sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla. Työskentelin viime vuodet kansanterveyden parissa maailman terveysjärjestöllä (WHO) ja nyt olen palannut klinikkaan lastentautien erikoistuvana lääkärinä. LSV:ssä olen ollut mukana opiskeluajoista lähtien ja keskittynyt enimmäkseen kehitysyhteistyöhön ja terveyspolitiikkaan.

Emma Lommi

Olen neurologiaan erikoistuva lääkäri, LSV:n hallituksessa olen nyt kuudetta vuotta. Minulle lääkärinä ja LSV:n hallituksen jäsenenä tärkeää on tasa-arvo, terveys ja hyvinvointi, niin Suomessa kuin maailmalla sekä tulevaisuudessa yhä ajankohtaisemmiksi nousevat ympäristökysymykset osana ihmisten terveyttä. Hallitustoimen lisäksi olenkin vastannut LSV:n ympäristöön liittyvistä kysymyksistä.

Hanna Rintala

Olen 41-vuotias lääkäri ja työskentelen Ympäristöahdistuksen mieli -hankkeessa opiskelijoiden mielenterveysjärjestö Nyytissä. LSV:ssä vedän yhdessä Johanna Försterin kanssa ympäristöjaostoa ja Ilmastolääkärit -verkostoa. Vaikutamme poliitikkoihin, lääkärikuntaan ja yleiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun, jotta tulevillakin sukupolvilla on mahdollisuus hyvinvointiin ja maapallon ekokriisi saadaan ratkaistuksi. Meillä on paljon vaikutusmahdollisuuksia, käytetään niitä! Ota minuun yhteyttä jos toiminta ympäristön hyväksi kiinnostaa!

Arto Heinonen

Neljännen vuoden 36-vuotias opiskelija Helsingistä ja proviisori entisistä opinnoista. Kiinnostukseni kohteina ovat erityisesti terveydenhuollon yhteiskunnallinen tasa-arvoisuus ja yksilöiden sosioekonomisen aseman huomioon ottaminen palveluita suunniteltaessa.

Tuuli Rämö

Olen 30-vuotias lääketieteen kandidaatti. Opiskelen Helsingin yliopistossa viidettä vuotta. Olen toista vuotta mukana LSV:n hallituksessa. Vastuualueenani on tiedotus opiskelijoille. Olen kiinnostunut erityisesti ympäristöasioista ja ihmisoikeuksista. Harrastan lukemista, käsitöitä, pyöräilyä ja sienestystä. 

Tuikku Asikainen

Olen vastikään eläkkeelle jäänyt 68-vuotias työterveyshuollon ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri. Olen ollut LSV:n rivijäsen lähes sen alusta lähtien. Rauhan asiat ovat lähellä sydäntäni, myös yhteiskuntarauha; rauhallisen, toista kunnioittavan keskustelutavan edistäminen sekä erilaisuuden ymmärtäminen ja suvaitsevaisuus. Saamme voimaa toisistamme, kun tämä onnistuu. Luontoyhteys ja maapallomme suojeleminen ovat (myös minulle erittäin tärkeitä) sydäntäni lähellä. Harrastuksina soittaminen ja kuvaaminen ja ikuinen opiskelu, aluksi nyt tähtitiede ja filosofia.

Anna Kärki

Olen helsinkiläinen geriatriaan erikoistuva lääkäri. LSV:ssä olen mukana, sillä haluan kantaa korteni kekoon ihmisoikeuksien ja ympäristön puolesta myös lääkärinä. Minulle tärkeitä teemoja ovat tasa-arvo, yhdenvertaisuus ja kestävä kehitys, niin terveydessä kuin muillakin yhteiskunnan osa-alueilla. Aiempi taustani on hallinnon alalta, joten myös terveydenhuollon hallinto kiinnostaa. Vapaa-ajallani suosin aktiviteettejä, jotka jättävät samalla tilaa ajattelulle; itselleni tällaisia ovat  mm. luonnossa liikkuminen ja monet liikuntalajit. Henkistä ravintoa saan myös  jatkuvasta opiskelusta, syvällisistä keskusteluista asiaan perehtyneiden ihmisten kanssa sekä yhdessä tekemisestä kohti merkityksellisiä päämääriä.