Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Hallitus

Hallituksen jäsenten sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi@lsv.fi.

Line Kurki, puheenjohtaja

Olen 28-vuotias vuonna 2020 valmistunut lääkäri, tätä kirjoittaessa työskennellyt terveyskeskuksessa lähes vuoden. Liityin LSV:n jäseneksi lääkiksen alussa. Preklinikan jälkeen tulin mukaan tekemään LSV-tiedotetta ja sittemmin järjestön hallitukseen. Olen toiminut järjestön puheenjohtajana vuodesta 2019. LSV:n vapaaehtoiset ja henkilökunta tekevät upeaa työtä terveyden tasa-arvon edistämiseksi ympäri maailmaa. Keskeisiä tavoitteitani puheenjohtajana on kehittää järjestön toimintaa kotimaassa ja tavoittaa entistä paremmin erityisesti nuoria kollegoita. Minua kiinnostaa kulttuuriset, maantieteelliset ja tieteenalojen rajat ylittävä yhteistyö. Det går bra att kontakta mig också på svenska.

Immi Kormi, varapuheenjohtaja

Olen 41-vuotias helsinkiläinen LT, suu- ja leukakirurgi sekä yleiskirurgiaan erikoistuva lääkäri. Olen toiminut LSV:ssa opiskeluajoista lähtien. Minulle tärkeitä asioita ovat ihmisoikeudet, terveyspolitiikka ja ilmaston- ja ympäristönmuutoksen vaikutukset terveyteen.

Kati Juva

Olen 62-vuotias dosentti ja neurologian erikoislääkäri ja olen LSV:n perustajajäsen. Olen toiminut LSV:n pääsihteerinä 1990 – 97 ja puheenjohtajana vuosina 1998–2009 ja 2015–2018 ja olen edelleen hallituksen jäsen. Vastuualueenani ja intohimonani on rauhantyö, erityisesti ydinaseiden vastustaminen. Olen ollut vuodesta 2012 kansainvälisen IPPNW:n (Nobel 1985) yleiskokouksen puheenjohtaja ja toimin Suomen ydinaseiden vastaisen verkoston ICAN (International Campaign to Abolish Nuclear Weapons, Nobel 2017) Finlandin toisena koordinaattorina. Olen myös Helsingin kaupunginvaltuutettu ja sosiaali- ja terveyslautakunnan jäsen. Minulla on kaksi Etiopiasta adoptoitua jo aikuista lasta ja kaksi kissaa. Harrastan kaunokirjallisuuden lukemista ja sienestystä.

Heli Salmi

Olen 39-vuotias LT, lastenlääkäri ja anestesialääkäri. LSV:n jäsen olen ollut reilun vuosikymmenen, ja hallituksessa vuodesta 2014. Vastaan terveyspolitiikan jaostosta. Lääkärinä minua kiinnostaa vaikuttaa terveydenhuoltomme saavutettavuuden ja tasa-arvoisuuden puolesta. LSV on hyvä paikka verkostoitua tällaisista asioista kiinnostuneiden kanssa, löytää vaikuttamisen väyliä ja koettaa muuttaa maailmaa lääkärin keinoin.

Matti Parry

Olen helsinkiläinen lääkäri ja kiinnostunut terveydestä sekä yksilön että yhteiskunnan tasolla. Työskentelin viime vuodet kansanterveyden parissa maailman terveysjärjestöllä (WHO) ja nyt olen palannut klinikkaan lastentautien erikoistuvana lääkärinä. LSV:ssä olen ollut mukana opiskeluajoista lähtien ja keskittynyt enimmäkseen kehitysyhteistyöhön ja terveyspolitiikkaan.

Emma Lommi

Olen neurologiaan erikoistuva lääkäri, LSV:n hallituksessa olen nyt kuudetta vuotta. Minulle lääkärinä ja LSV:n hallituksen jäsenenä tärkeää on tasa-arvo, terveys ja hyvinvointi, niin Suomessa kuin maailmalla sekä tulevaisuudessa yhä ajankohtaisemmiksi nousevat ympäristökysymykset osana ihmisten terveyttä. Hallitustoimen lisäksi olenkin vastannut LSV:n ympäristöön liittyvistä kysymyksistä.

Hanna Rintala

Olen 40-vuotias yleislääkäri ja ympäristökasvattaja Tuusulasta. Ympäristönsuojelu on aina ollut minulle tärkeää ja nyt vedän LSV:n ympäristöjaostoa. Lääkäreinä voimme tehdä paljon kestävän maapallon hyväksi sekä työssä että vapaa-ajalla. Toivotan kaikki kollegat tervetulleiksi mukaan tekemään omaa osuuttamme yhteiskunnan ekologisen jälleenrakennuksen eteen!

Arto Heinonen

Toisen vuoden 35-vuotias opiskelija Helsingistä ja proviisori entisistä opinnoista. Kiinnostukseni kohteina ovat erityisesti terveydenhuollon yhteiskunnallinen tasa-arvoisuus ja yksilöiden sosioekonomisen aseman huomioon ottaminen palveluita suunniteltaessa.

Tuuli Rämö

Olen 30-vuotias lääketieteen kandidaatti. Opiskelen Helsingin yliopistossa viidettä vuotta. Olen toista vuotta mukana LSV:n hallituksessa. Vastuualueenani on tiedotus opiskelijoille. Olen kiinnostunut erityisesti ympäristöasioista ja ihmisoikeuksista. Harrastan lukemista, käsitöitä, pyöräilyä ja sienestystä. 

Tuula-Maria Asikainen

Olen vastikään eläkkeelle jäänyt 67-vuotias työterveyshuollon ja liikuntalääketieteen erikoislääkäri. Olen ollut LSV:n rivijäsen lähes sen alusta lähtien. Rauhan asiat ovat lähellä sydäntäni, myös yhteiskuntarauha; rauhallisen, toista kunnioittavan keskustelutavan edistäminen sekä erilaisuuden ymmärtäminen ja suvaitsevaisuus. Saamme voimaa toisistamme, kun tämä onnistuu. Luontoyhteys ja maapallomme suojeleminen ovat sydäntäni lähellä. Harrastuksina soittaminen ja kuvaaminen ja ikuinen opiskelu, aluksi nyt tähtitiede ja filosofia.

Juha Gogulski

Olen 33-vuotias LT. Erikoistun kliiniseen neurofysiologiaan Helsingissä. Olen toiminut LSV:n rauhanryhmässä opiskeluajoista lähtien. Harrastan musiikkia sekä urheilua, viime aikoina etenkin juoksemista.

Juho Heliste

Olen 33-vuotias sisätauteihin erikoistuva lääkäri Helsingistä. Valmistuin Turun yliopistosta vuonna 2016. Liityin LSV:n toimintaan Nepalin mielenterveyshankkeen jäsenenä vuonna 2013 ja toimin mm. hankkeen tiedottajana. LSV:n toiminnassa erityisesti kehitysyhteistyö on minulle tärkeää ja olen aktiivisesti mukana järjestön kehy-toiminnan kehittämisessä.