Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Kenia

Vammaisten naisten ja tyttöjen seksuaalioikeuksien edistäminen Keniassa 

LSV aloitti uuden hankkeen Keniassa vuonna 2021. Hankkeen tavoitteena on edistää vammaisten tyttöjen ja naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä ja -oikeuksien toteutumista Kenian terveydenhuollossa. Hankkeessa edistetään seksuaaliterveyttä, äitiysterveyttä, perhesuunnittelua ja sukupuolittuneen väkivallan ehkäisyä.

Hankkeessa kehitetään koulutusmateriaaleja terveydenhuollon henkilökunnan kouluttamiseksi, parannetaan sairaaloiden ja mobiiliklinikoiden esteettömyyttä ja vahvistetaan vammaisjärjestöjen ja kansalaisyhteiskunnan kapasiteettia vammaisten oikeuksien edistämisessä. Paikallishallinnon ja päättäjien kanssa järjestetään keskustelutilaisuuksia ja lisätään dialogia. Tietoisuutta vammaisten henkilöiden seksuaalioikeuksista viedään yhteisöihin ja perheisiin sekä uskonnollisten ja terveydenhuollon työntekijöiden keskuuteen.

Hankkeella on ulkoministeriön rahoitus vuosille 2021–2024. Paikallisina kumppaneina Keniassa ovat Women Challenged to Challenge (WCC – vammaisten naisten järjestö) ja ANDSEA-Kenya. Hanketta toteutetaan neljän piirikunnan alueella (Nairobi, Siaya, Homa Bay ja Baringo). WCC toteuttaa hanketta Nairobissa, Siayassa ja Baringossa ja ANDSEA Homa Bayssa. Hanketta koordinoivat LSV:n vapaaehtoisina toimivat lääkärit, sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset ja opiskelijat.

Tue hanketta

Lisätietoja

Haluatko lisätietoja? Ota yhteyttä:

Ohjelmapäällikkö Elina Tuusa
etunimi.sukunimi@lsv.fi
+358 44 744 9939