LSV on suomalaisten lääkärien, hammaslääkärien ja eläinlääkärien järjestö, jonka missiona on työskennellä oikeudenmukaisemman maailman hyväksi lääkärin keinoin.

Kehitysyhteistyömme perustuu kestävien kansanterveystyön mallien luomiseen kehitysmaissa yhdessä paikallisten kanssa. Suurin hankkeemme on tuberkuloosiohjelma Somaliassa, jossa hoidetaan ja diagnosoidaan tuberkuloosia ja hiviä. Työ pohjautuu suomalaisten lääkärien ammattitaitoon. Projekteihimme osallistuvat lääkärit ovat vapaaehtoisia. Emme maksa heille konsulttipalkkioita lainkaan.

Suomessa keskitymme rauhantyöhön eli erityisesti ydinaseriisunnan edistämiseen sekä terveyspoliittiseen vaikuttamiseen. Tiedotamme lääkäreiden ja lääketeollisuuden suhteista, kauppasopimusten vaikutuksesta terveyspolitiikkaan, potilastasa-arvosta sote-uudistuksessa ja paljosta muusta.  Paperittomien henkilöiden hoitoon ja globaaleihin tartuntatauteihin liittyvät kysymykset ovat monien jäsenlääkäriemme erityisalaa, ja Helsingin paperittomia hoitava Global Clinic siirtyy vuonna 2017 osaksi LSV:tä.

Jäseninämme on tuhatkunta suomalaista lääkäriä, hammaslääkäriä ja eläinlääkäriä sekä näiden alojen opiskelijaa.

Kommentoimme mielellämme medialle mm. paperittomiin henkilöihin, globaaliin terveyteen, terveyspolitiikkaan ja aseriisuntaan liittyviä asioita. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuksiimme.

Ota yhteyttä:

Toiminnanjohtaja, YTM Salla Nazarenko, puh 0447449030, salla.nazarenko@lsv.fi

Puheenjohtaja, LT, dosentti, erikoislääkäri Kati Juva, puh 0505002318, kati.juva@lsv.fi