Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Työpäivä maailmalle 2021

Osallistu LSV:n Työpäivä maailmalle -kampanjaan lahjoittamalla päivän palkka terveysalan kehitysyhteistyöhankkeillemme. Tänä vuonna kampanjan teemana ovat nuorten seksuaalioikeudet Intiassa.

Naisiin kohdistuva häirintä ja väkivalta ovat maailmanlaajuista huomiota saanut ongelma Intiassa. Se juontaa usein juurensa sukupuolten välisestä epätasa-arvosta. Arvioiden mukaan joka kolmas intialainen nainen on kokenut häirintää.

Ongelman laajuudesta huolimatta vain harva nainen tai tyttö saa apua tai suojelua yhteiskunnalta. Seksuaalisen väkivallan uhrit kärsivät stigmasta ja häpeästä. He jäävät usein ilman terveydenhuoltoa ja poliisit ovat vastahakoisia auttamaan rikoksen uhreja. Harvalla tytöllä tai naisella on tietoa omista oikeuksistaan.

Lahjoittamalla tuet LSV:n pitkäjänteistä ihmisoikeusperustaista terveyden edistämisen työtä maailmalla. Lahjoita täällä.

Vaikutamme erityisesti nuorten ja viranomaisten asenteisiin ja tietoisuuteen

LSV:n uusi hanke toimii Jaipurin ja Uttar Pradeshin alueilla yhteistyössä paikallisen järjestön, MAMTA Health Institute for Mother and Child kanssa.

Hankkeessa haastetaan nuorten ja heidän vanhempien ajatusmalleja sukupuolinormeista, lisätään tietoisuutta naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä sekä seksuaalioikeuksista. Nuoriin vaikuttaminen on panostus tulevaisuuteen, sillä he ovat tulevaisuuden suunnannäyttäjiä sukupuolten välisessä tasa-arvossa.

Nuorten lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä poliisin ja terveydenhoitoalan ammattilaisten kanssa. Koulutamme ammattilaisia tunnistamaan ja kohtaamaan seksuaalisen väkivallan uhreja. Lisäksi kehitämme yhdessä tapoja ehkäistä seksuaalista väkivaltaa. Yhteistyöllä viranomaisten kanssa voimme vaikuttaa asenteisiin ja siten lisätä uhrien ja viranomaisten välistä luottamusta.

Information om En arbetsdag för världen kampanj.

LSV:n kumppanin MAMTA:n työntekijät ja vapaaehtoiset kertovat seksuaalioikeuksien tilanteesta Intiassa ja mitä työllämme halutaan saada aikaan. Hankkeen alkukartoitus vahvistaa laajan seksuaalisen ja sukupuolittuneen väkivallan hyväksynnän ja normalisoinnin yhteisöissä, joten teemme tärkeää työtä juuri oikeaan aikaan

Intialaiset nuoret ja heidän vanhempansa kertovat ajatuksiaan naisen asemasta yhteisöissä. Naiset ja tytöt eivät voi avoimesti puhua terveysongelmistaan, eivätkä usein tiedä mistä saada opastusta hygieniakäytännöistä.

https://www.youtube.com/watch?v=PbXdBs4KHLE

Lääkäri, aktivisti, poliisi ja korkeimman oikeuden edustaja kertovat intialaisten naisten ja tyttöjen kohtaamasta syrjinnästä ja hyväksikäytöstä sekä mahdollisista ratkaisuista seksuaalisen häirinnän estämiseksi.

Lahjoita työpäivä maailmalle