Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Työpäivä maailmalle 2021

Osallistu LSV:n Työpäivä maailmalle -kampanjaan lahjoittamalla päivän palkka terveysalan kehitysyhteistyöhankkeillemme. Tänä vuonna kampanjan teemana ovat nuorten seksuaalioikeudet Intiassa.

Naisiin kohdistuva häirintä ja väkivalta ovat maailmanlaajuista huomiota saanut ongelma Intiassa. Se juontaa usein juurensa sukupuolten välisestä epätasa-arvosta. Arvioiden mukaan joka kolmas intialainen nainen on kokenut häirintää.

Ongelman laajuudesta huolimatta vain harva nainen tai tyttö saa apua tai suojelua yhteiskunnalta. Seksuaalisen väkivallan uhrit kärsivät stigmasta ja häpeästä. He jäävät usein ilman terveydenhuoltoa ja poliisit ovat vastahakoisia auttamaan rikoksen uhreja. Harvalla tytöllä tai naisella on tietoa omista oikeuksistaan.

Vaikutamme erityisesti nuorten ja viranomaisten asenteisiin ja tietoisuuteen

LSV:n uusi hanke toimii Jaipurin ja Uttar Pradeshin alueilla yhteistyössä paikallisen järjestön, MAMTA Health Institute for Mother and Child kanssa.

Hankkeessa haastetaan nuorten ja heidän vanhempien ajatusmalleja sukupuolinormeista, lisätään tietoisuutta naisiin ja tyttöihin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä sekä seksuaalioikeuksista. Nuoriin vaikuttaminen on panostus tulevaisuuteen, sillä he ovat tulevaisuuden suunnannäyttäjiä sukupuolten välisessä tasa-arvossa.

Nuorten lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä poliisin ja terveydenhoitoalan ammattilaisten kanssa. Koulutamme ammattilaisia tunnistamaan ja kohtaamaan seksuaalisen väkivallan uhreja. Lisäksi kehitämme yhdessä tapoja ehkäistä seksuaalista väkivaltaa. Yhteistyöllä viranomaisten kanssa voimme vaikuttaa asenteisiin ja siten lisätä uhrien ja viranomaisten välistä luottamusta.

Information om En arbetsdag för världen kampanj.

Lahjoittamalla tuet LSV:n pitkäjänteistä ihmisoikeusperustaista terveyden edistämisen työtä maailmalla. Lahjoita täällä.