Hankekummiksi

Hankekummina olet mukana LSV:n toiminnassa tukemalla valitsemaasi hanketta kuukausilahjoituksella. Saat kaksi kertaa vuodessa kummikirjeen.

LSV tarjoaa erilaisia kummikokonaisuuksia. Jo kymmenellä eurolla kuussa voit edistää tuberkuloosintorjuntaa ja –diagnostiikkaa Somaliassa, kehittää mielenterveystyötä Nepalissa tai tukea erityislasten koulunkäyntiä Nepalissa.

Ota yhteyttä sihteeri@lsv.fi mikäli kiinnostuit!

_DSC1063

Nepal

Mielenterveyshanke

Sisällissodasta ja maanjäristyksestä toipuvassa Nepalissa mielenterveysongelmat ovat yleisiä. Mielenterveyspalveluita on kuitenkin tarjolla vähän, ja ne ovat keskittyneet pääkaupunkiin Kathmanduun. Lisäksi moni nepalilainen ei tiedä riittävästi mielenterveysongelmista, ja suhtautuu niihin kielteisesti.

Erityislapsihanke

Näkö- ja kuulovammaiset lapset Nepalissa jäävät usein syrjään koulutuksesta, sillä vammaisuus on koko perheelle suuri häpeä. LSV:n erityislapsihanke taistelee ennakkoluuloja vastaan tiedottamalla ja ennen kaikkea auttamalla esikouluikäiset 3–6- vuotiaat kuulo- ja näkö- vammaiset lapset kuntoutuksen ja varhaiskasvatuksen piiriin Baran piirikunnassa, eteläisessä Nepalissa.

Pysyvän terveyttä edistävän työn kulmakivi on luotettava rahoitus, lahjoittamalla vain 10e/kk mahdollistat 720 ihmiselle mielenterveysaiheista ryhmäopetusta tai koulutat 48 luokka-avustajaa erityislasten tueksi vuodessa.

mikroskooppi-400

Somalia

Tuberkuloosi on Somalian pahimpia terveysongelmia. Se ei osoita laantumisen merkkejä, vaan etenkin lääkkeille vastustuskykyiset bakteerikannat yleistyvät, ja taudista on tulossa entistä vaarallisempi globaali uhka. Tuberkuloosiin sairastuvat usein juuri kaikkein köyhimmät ja haavoittuvaisimmat ihmiset.  

LSV on toiminut Somalian tuberkuloositilanteen hyväksi maassa vuodesta 2006 asti läheisessä yhteistyössä paikallisen hallinnon ja maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa. LSV:n hankkeessa huomioidaan yhteisötyöllä erityisesti haavoittuvaisia ryhmiä: naisia, lapsia, maan sisäisiä pakolaisia ja HIV-positiivisia. 

Tuberkuloosihoidon ja hoitoinfrastruktuurin kehittäminen on pitkäaikaista työtä. LSV:n tuberkuloosityö tapahtuu Hargeisassa, Somalimaassa ja Mogadishussa Etelä-Somaliassa. Työssä ovat keskeisessä roolissa suomalaiset vapaaehtoistyötä tekevät lääkärit.

Pitkäjänteisen tuberkuloosityömme mahdollistavat hankekummit. Lahjoittamalla esimerkiksi 10e/kk mahdollistat 240 tuberkuloosipotilaan diagnosoinnin ja hoidon vuosittain.  

Lisää tuberkuloosihankkeesta

Poliisihallituksen rahankeräysluvan numero ja myöntämispäivä: RA/2016/426, myöntämispäivä 25.8.2016.Toimeenpanoaika ja -alue 1.1.2017-31.12.2018 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.