Hankekummiksi

Hankekummina olet mukana LSV:n toiminnassa tukemalla valitsemaasi hanketta kuukausilahjoituksella. Lisäksi saat kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän kummikirjeen.

LSV tarjoaa erilaisia kummikokonaisuuksia. Ota yhteyttä sihteeri@lsv.fi mikäli kiinnostuit!

mikroskooppi-400

 

Poliisihallituksen rahankeräysluvan numero ja myöntämispäivä: RA/2018/625, myöntämispäivä 29.6.2018. Toimeenpanoaika ja -alue 1.1.2019-31.12.2020 koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Somalia

Tuberkuloosi on Somalian pahimpia terveysongelmia. Se ei osoita laantumisen merkkejä, vaan etenkin lääkkeille vastustuskykyiset bakteerikannat yleistyvät, ja taudista on tulossa entistä vaarallisempi globaali uhka. Tuberkuloosiin sairastuvat usein juuri kaikkein köyhimmät ja haavoittuvaisimmat ihmiset.  

LSV on toiminut Somalian tuberkuloositilanteen hyväksi maassa vuodesta 2006 asti läheisessä yhteistyössä paikallisen hallinnon ja maailman terveysjärjestö WHO:n kanssa. LSV:n hankkeessa huomioidaan yhteisötyöllä erityisesti haavoittuvaisia ryhmiä: naisia, lapsia, maan sisäisiä pakolaisia ja HIV-positiivisia. 

Tuberkuloosihoidon ja hoitoinfrastruktuurin kehittäminen on pitkäaikaista työtä. LSV:n tuberkuloosityö tapahtuu Hargeisassa, Somalimaassa ja Mogadishussa Etelä-Somaliassa. Työssä ovat keskeisessä roolissa suomalaiset vapaaehtoistyötä tekevät lääkärit.

Pitkäjänteisen tuberkuloosityömme mahdollistavat hankekummit. Lahjoittamalla esimerkiksi 10e/kk mahdollistat 240 tuberkuloosipotilaan diagnosoinnin ja hoidon vuosittain.