Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Hallitus 2024

Hallituksen jäsenten sähköpostiosoitteet ovat muodossa etunimi.sukunimi@lsv.fi.

Line Kurki, puheenjohtaja

Olen 30-vuotias 2020 Helsingin yliopistosta valmistunut lääkäri.  Erikoistun hematologiaan ja toimin opettajamentorina Helsingin yliopistolla. Preklinikan jälkeen suoritin välissä lääketieteen antropologian maisteritutkinnon. Samoihin aikoihin aloitin vapaaehtoistyöt Lääkärin sosiaalisessa vastuussa LSV-tiedotteen parissa ja myöhemmin tulin mukaan järjestön hallitukseen.

Olen toiminut hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2019. LSV:n vapaaehtoiset ja henkilökunta tekevät upeaa työtä terveyden tasa-arvon edistämiseksi ympäri maailmaa. Keskeisiä tavoitteitani järjestön puheenjohtajana on kehittää toimintaa kotimaassa ja tavoittaa entistä paremmin erityisesti nuoria kollegoita. Det går bra att kontakta mig också på svenska.

Hanna Rintala, varapuheenjohtaja

Olen 42-vuotias perheenäiti ja lääkäri. Työskentelen opiskelijoiden mielenterveysjärjestö Nyyti ry:ssä ympäristö- ja tunnetaitoasioiden parissa. Vedän LSV:ssä ympäristötoimintaa eli ilmastolääkäreiden verkostoa. Ota minuun yhteyttä jos haluat liittyä mukaan vaikuttamaan kestävän tulevaisuuden puolesta lääkärin keinoin!

Anna Kärki

Olen helsinkiläinen geriatriaan erikoistuva lääkäri. LSV:ssä olen mukana, sillä haluan kantaa korteni kekoon ihmisoikeuksien ja ympäristön puolesta myös lääkärinä. Minulle tärkeitä teemoja ovat tasa-arvo ja yhdenvertaisuus – niin terveydenhuollossa kuin muillakin yhteiskunnan osa-alueilla – sekä kestävä kehitys ja elämäntapa. Vapaa-ajallani nautin liikunnasta ja erityisesti luonnossa liikkumisesta.

Ella Yli-Heikkilä

Olen 29-vuotias lääkäri Turusta. Tällä hetkellä toimin erikoistuvana lääkärinä naistentaudeilla. Olen ollut mukana vapaaehtoisena LSV:n kehitysyhteistyöhankkeissa opintojeni alkuvuosista lähtien. Minulle on tärkeää, että kaikilla maailman ihmisillä olisi yhdenvertaiset mahdollisuudet terveyspalveluihin. Vapaa-aikani vietän retkeillen, urheillen ja ystävien seurasta nauttien.

Miska Tiainen

Olen lääketieteen kandidaatti Tampereen yliopistossa, ja toista
vuotta mukana LSV:n hallituksessa. Itselleni tärkeitä teemoja ovat
erityisesti tasa-arvo ja yhdenvertaisuus. Kuva: Sonja Siikanen

Sara Minkkinen

Olen Helsingin yliopistosta valmistunut lääkäri. Minua kiinnostavat erityisesti ympäristö- ja rauhanasiat sekä yhdenvertaisuuden edistäminen. 

Anna Haavisto

Olen lääketieteen kandidaatti Helsingin yliopistossa, ja olen LSV:n hallituksessa ensimmäistä vuotta. Minulle on tärkeää yhdenvertaiset mahdollisuudet terveyspalveluihin ja yhteiskunnan vastuu tämän toteuttamisessa. Kestävä ja kunnioittava terveyspolitiikka niin Suomessa kuin ulkomailla luo pohjan laadukkaalle, pitkäkantoiselle ja yhdenvertaiselle toiminnalle.

Terhi Koivunen

Olen geriatrian erikoislääkäri Etelä-Pohjanmaalta. Olen mukana LSV:n ympäristötoiminnassa.

Erika Kulmanen, varajäsen

Anniina Kyrönlahti, varajäsen

Olen 40-vuotias espoolainen lastenlääkäri. Olen kiinnostunut sosioekonomisten terveyserojen kaventamisesta ja tasa-arvoisen terveydenhuollon edistämisestä. Olen nyt varajäsenenä ensimmäistä vuotta mukana LSV:n hallituksessa.