Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Naiset vailla vaihtoehtoja – luentokiertue seksuaaliterveydestä virtuaalisesti (9.-12.11.2020)

Share

Naiset vailla vaihtoehtoja -hanke on vuonna 2019 alkanut viestintäkampanja, joka pureutuu globaaleihin seksuaali- ja lisääntymisterveyttä koskeviin kysymyksiin. Kampanja tuo esille seksuaalista ja sukupuolittunutta väkivaltaa sekä naisen oikeutta päättää kehostaan eri puolilla maailmaa.

Toisen hankevuoden aikana järjestettävä luentokiertue toteutetaan virtuaalisesti. Yliopistosairaaloissa järjestettävät luennot on suunnattu sairaaloiden henkilökunnalle. Yleisötilaisuus on kaikille avoin. Luentolinkki julkaistaan tällä sivulla marraskuun aikana. 

Vuoden 2020 asiantuntijaluennoitsijat:

Ana Teresa Derraik Barbosa, brasilialainen naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri ja entinen São João de Meritissä toimivan Heloneida Studartin naistensairaalan johtaja. Toimintakautensa aikana hän toteutti teini-ikäisten raskauksien ehkäisyohjelman. Ana on aborttioikeuksien puolustaja maassa, jossa abortti on laiton. Luennon aihe: Mitä tapahtuu, kun raskauden keskeytyksestä tulee laitoin.

Tarek Meguid, gynekologi, joka on perehtynyt laajasti naisten lisääntymisterveyden ongelmiin erityisesti Afrikassa. Tällä hetkellä hän on perustamassa naistensairaalaa Burundiin. Luennon aiheena: Ehkäisyn ja abortin saatavuus Afrikan maissa – köyhyys, laittomuus ja palvelut

Luentokiertueen ohjelma:

Ma 9.11. Turun yliopistollinen keskussairaala, Ana Derraik
Ti 10.11. Kuopion yliopistollinen sairaala, Tarek Meguid
Ti 10.11. klo 17.00 alkaen, virtuaalinen yleisötilaisuus: “Oikeus ehkäisyyn ja aborttiin on ihmisoikeus”. Luento katsottavissa täältä.
Ke 11.11. Oulun yliopistollinen sairaala, Tarek Meguid
Ke 11.11. Helsingin yliopistollinen keskussairaala, Ana Derraik
To 12.11. Suomen gynekologiyhdistyksen syyskoulutus, Hotelli Clarion, Ana Derraik

Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia

Lisätiedot: lsv@lsv.fi

Hankkeen yhteistyökumppanina on Suomen Gynekologiyhdistys.

Hanketta rahoitetaan Suomen ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroista (viestintä- ja globaalikasvatus, VGK) ja Euroopan Unionin rahoittamasta Frame, Voice & Report -hankkeesta.