Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Tuemme koronaviruksen vastaista työtä Somaliassa

Share

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry on vuodesta 2006 lähtien tehnyt pitkäjänteistä tuberkuloosityötä Somaliassa. Koulutamme paikallisia terveystyöntekijöitä, mukaan lukien yksityisten terveydenhuoltolaitosten ja apteekkien henkilökuntaa, tuemme tuberkuloosiklinikoita Mogadishussa ja Hargeisassa ja avustamme paikallista terveyshallintoa palveluiden koordinoinnissa.

Nyt suuntaamme resurssejamme Somaliassa koronaviruksen vastaiseen työhön. Somalia on konfliktin jäljiltä maailman haavoittuvimpia ja köyhimpiä maita. Maan terveysjärjestelmällä on heikko kantokyky.

Toistaiseksi Somaliassa on todettu vain yksi koronatapaus. Suurena ongelmana kuitenkin on, että maassa ei ole testauskykyä ja näytteet on jouduttu lähettämään ulkomaille. Somaliassa on jo valmiiksi puute monista perusvälineistä ja materiaaleista, lähtien kuumemittareista, desinfiointiaineista ja maskeista. Lisäksi klinikoillamme hoidettavat tuberkuloosipotilaat ja muut keuhkosairauksista kärsivät ovat riskiryhmässä.

LSV:n paikallinen henkilökunta on tiiviisti yhteydessä terveysviranomaisiin. Alamme kouluttaa paikallisia terveystyöntekijöitä viruksesta Maailman terveysjärjestön (WHO) ohjeistusten mukaisesti. Teemme tiedotustyötä paikallisten ihmisten parissa liittyen käsien pesuun ja muihin ennalta ehkäiseviin toimiin. Painatamme kylttejä teiden varsille, välitämme tietoa radiokanavilla ja jaamme kirjallista materiaalia. Varaudumme myös uudelleen ohjaamaan hoitoresurssejamme tarpeen mukaan. 

Tue globaalia terveystyötämme maailmalla: lahjoita osoitteessa: lsv.fi/lahjoita/

Kaikki lahjoitukset auttavat meitä tukemaan terveystyötä kaikkein haavoittuvimpien parissa.