Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Naiset vailla vaihtoehtoja – luentokiertue seksuaaliterveydestä viidellä eri paikkakunnalla (15.-22.11.)

Share

Naiset vailla vaihtoehtoja -hanke on kaksivuotinen viestintäkampanja, joka pureutuu globaaleihin seksuaali- ja lisääntymisterveyttä koskeviin kysymyksiin. Kampanja tuo esille seksuaalista ja sukupuolittunutta väkivaltaa sekä naisen oikeutta päättää ruumiistaan eri puolilla maailmaa. Hankkeessa järjestetään luentokiertue Suomen kaikkien yliopistosairaaloiden naistenklinikoille sekä yleisö- ja opiskelijatilaisuuksia. Lisäksi aiheista keskustellaan podcasteissa ja tehdään verkkoluentoja terveydenhuollon opiskelijoille ja henkilökunnalle. Asiantuntijoiden blogiteksteissä tutustutaan siihen mitä yksilöt ja aktivistit tekevät maailmalla seksuaaliterveyden edistämiseksi.

Hankkeen pääyhteistyökumppanina on Suomen Gynekologiyhdistys. Hanketta tuetaan Suomen ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroin (viestintä- ja globaalikasvatus, VGK) sekä Euroopan Unionin rahoittamasta Frame, Voice & Report -hankkeesta. 

Vuoden 2019 ulkomaiset luennoitsijat:

Dr Sunil Mehra, intialainen lastenlääkäri ja MAMTA Health Institute for Mother and Child -järjestön perustaja. MAMTA tarjoaa tukea lasten, nuorten ja äitien terveysongelmissa Etelä- ja Kaakkois-Aasiassa. Luennon aihe: Joukkoraiskauksista yhteiskunnalliseen muutokseen

Dr Nemam Ghafouri, kardiologi ja aktivisti. Valmistunut lääkäriksi Ruotsissa, mutta työskentelee säännöllisesti pakolaisleireillä Pohjois-Irakissa ja koordinoi jesidityttöjen psykososiaalista ja fyysistä kuntoutusta. Luennon aihe: Seksiorjuuden fyysiset ja psykososiaaliset seuraukset – pakolaisleireillä asuvien jesidityttöjen kohtaloista

Jane Kihungi, kenialainen aktivisti, joka johtaa Women Challenged to Challenge  -järjestöä. Järjestö keskittyy vammaisten naisten oikeuksien edistämiseen, mukaan lukien seksuaalioikeudet. Luennon aihe: Vammaisten naisten seksuaalioikeudet 

Lisäksi eri seminaareissa on kotimaisia luennoitsijoita: Anna Nuotio (Monika-Naiset), Leena Laitinen (Seri-keskus), Amu Urhonen (Vammaiskumppanuus), Milla Ilonen (Aspa-Säätiö), Leena Vastapuu (David Livingstone -seura), Maiju Mäkilä (Setlementti Puijola, Tyttöjen talo).

Luentokiertueen ohjelma:

Helsinki
Pe 15.11. Gynekologipäivät, Sunil Mehra
Pe 15.11. David Livingstone -seura, klo 17.30, Topelia, sali D112, Unionink. 38, Sunil Mehra ja Leena Vastapuu. Tapahtuma Facebookissa. Ei ennakkoilmoittautumista.
Ti 19.11. Vammaiskumppanuus ja UM, klo 13.00, Jane Kihungi ja Amu Urhonen (ennakkoilmoittautuminen 7.11. mennessä: lsv@lsv.fi). Tapahtuma Facebookissa.
Ti 19.11. Tilaisuus terveydenhuollon henkilöstölle ja opiskelijoille, Kulttuurikeskus Caisa, klo 16.00, Nemam Ghafouri ja kotimaisia luennoitsijoita (ennakkoilmoittautuminen 12.11. mennessä: lsv@lsv.fi) Tilaisuus Facebookissa.
Ke 20.11. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL), klo 09.00, Vammaisten naisten seksuaalioikeudet Keniassa ja Suomessa, Jane Kihungi ja Milla Ilonen (ennakkoilmoittautuminen 12.11. mennessä: lsv@lsv.fi)
Pe 22.11. HYKS Naistenklinikka, aamumeeting, Sunil Mehra

Turku
Ma 18.11. TYKS Naistenklinikka, aamumeeting, Sunil Mehra

Tampere
Ke 20.11. TaYS Naistenklinikka, aamumeeting, Sunil Mehra
Ke 20.11. TaY, Global Health -opiskelijaluento, Sunil Mehra

Oulu
Ke 20.11. OYS Naistenklinikka, aamumeeting, Nemam Ghafouri

Kuopio
To 21.11. KYS Naistenklinikka, aamumeeting, Nemam Ghafouri
To 21.11. Itä-Suomen Yliopisto, luentotilaisuus klo 13-15, Nemam Ghafouri ja kotimainen luennoitsija

Tervetua osallistumaan ja keskustelemaan aiheesta! Ilmoittautumiset ja lisätietoja: lsv@lsv.fi