Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Kevytsavukkeista

Share

Professori emeritus Erkki Aurejärvi, joka tuli tunnetuksi niin sanotuissa tupakkaoikeudenkäynneissä vuosina 1988-2001 on tarttunut myös kevytsavukkeiden markkinointiin.  Aurejärvi on tehnyt tutkintapyynnön rikospoliisille rikoksista, joita Suomen tupakkateollisuuden edustajien on syytä epäillä tehneen markkinoidessaan niin sanottuja kevytsavukkeita vuosina 1972-2002.

Lue tutkintapyynnöstä enemmän LSV:n artikkelista Kevytsavukkeiden raskaat seuraukset: oliko harhaanjohtava toiminta rikollista toimintaa? Artikkelin on kirjoittanut erikoislääkäri Kristiina Patja, joka on myös yksi esitutkintapyynnön allekirjoittaneista lääkäreistä.

Ohessa on linkit Aurejärven videosarjaan kevytsavukkeiden markkinoinnista sekä kevytsavukkeita koskeva tutkintapyyntö valtakunnansyyttäjälle: Osa 1: Yleiskatsaus vuosien 1972-2002 kevytsavukeharhautukseen, osa 2: Rikoshistorian alkutahdit 1970-luvulla, osa 3: Harhautuksen onnistuminen, Kevytsavukkeita koskeva tutkintapyyntö valtakunnansyyttäjälle (pdf).