Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

LSV:n ilmastonmuutoshaaste: tutkija, Msci in Toxicology Anam Fayyaz

Share
 Tänään ilmastonmuutoshaasteemme otti vastaan tutkija, Msci in Toxicology Anam Fayyaz :

1. Mitä muutoksia ilmastonmuutos on aiheuttanut elämässäsi 20 vuoden aikana?

Suurin mieleeni tuleva on kotimaassani Pakistanissa, muistan lapsuudessa olleen selkeästi neljä vuodenaikaa kun nyt tuntuu että on vaan kesä ja talvi. Pienet vivahteet sään muutoksissa ja luonnon kauneus on yksipuolistunut merkittävästi.

2. Mitä olet tehnyt ja tulet tekemään ilmastonmuutoksen vuoksi?

Haluan ehdottomasti vähentää muovin käyttöä sekä suosia orgaanisia tuotteita synteettisten tilalla.

3. Mitä yhteiskunnallisia muutoksia pitää mielestäsi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

Mielestäni suurin syy ilmastonmuutokselle on tehtaiden määrän kasvu ja muutenkin lisääntynyt tuotantoteollisuus. Minusta yhteiskunnallisella tasolla pitäisi seurata enemmän teollisuuden päästöjä ja niiden suodatuksen onnistumista. Lisäksi huolestuttaa ilmaston pienhiukkaset ja niiden vaikutus ilmaston lämpenemiseen, en kuitenkaan osaa sanoa miten kannattaisi yhteiskunnallisella tasolla vaikuttaa tähän tehokkaasti.