Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

LSV:n ilmastonmuutoshaaste: Najma Yusuf Mohamed

Share

LSV:n ilmastonmuutoshaasteeseen vastaamassa Najma Yusuf Mohamed:

1. Mitä muutoksia ilmastonmuutos on aiheuttanut elämässäsi 20 vuoden aikana?

Eniten tulee mieleen kesän lyheneminen ja talven siirtyminen. Muistan kun tehtiin jo lokakuussa lumiukkoja pienenä, kun nyt ensilumi tulee enemmän joulukuun puolella mutta sitten saattaa sataa lunta vielä toukokuussa joillakin paikkakunnilla.

2. Mitä olet tehnyt ja tulet tekemään ilmastonmuutoksen vuoksi?

Olen pyrkinyt kierrättämään vanhoja vaatteita ja tavaroita kun en itse niitä tarvitse, esim. lahjoittamalla pois. Lisäksi olen pyrkinyt välttämään auton käyttöä ja hyödyntämään joukkoliikennettä mahdollisimman paljon. Lisäksi käytän mahdollisimman vähän muovia.

3. Mitä yhteiskunnallisia muutoksia pitää mielestäsi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

Minusta päästöjen suhteen pitäisi olla globaalit rajoitukset joita kaikki maat joutuvat noudattamaan kaukokulkeuman estämiseksi. Lisäksi kaupunkien rakentamisessa pitäisi huomioida liikenteen sijoittuminen viheralueiden ja asutuksien suhteen. Ilmainen joukkoliikenne saattaisi merkittävästi vähentää myös liikenteen päästöjä Suomessa.