Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

LSV:n ilmastonmuutoshaaste-sarja alkaa! LSV:n hallituksen jäsen Elina Seppälä aloittaa sarjan

Share

LSV:n ilmastonmuutoshaaste!

Haastesarjassa LSV:n hallituslaiset, LSV:n toimiston henkilökunta ja joukko LSV-aktiiveja kertovat suhteestaan ilmastonmuutokseen ja ajatuksiaan sen hillitsemiseksi. Sarjan aloittaa Elina Seppälä.

1. Mitä muutoksia ilmastonmuutos on aiheuttanut elämässäsi 20 vuoden aikana?

En osaa nimetä varsinaisia konkreettisia muutoksia, mutta erityisesti viimeisten 10 vuoden aikana ilmastonmuutoksesta käyty keskustelu on herättänyt myös minut pohtimaan ja kyseenalaistamaan omia kulutus- ja matkustustottumuksiani.

2. Mitä olet tehnyt ja tulet tekemään ilmastonmuutoksen vuoksi?

Olen ollut yli 10 vuoden ajan kasvissyöjä, ajoittain vegaani. Suosin mahdollisuuksien mukaan pyöräilyä sekä julkisia liikennevälineitä. Nykyään vietän lomani mieluummin Suomen luonnossa liikkuen kuin ulkomaille matkustaen. Aion jatkossa maksaa kompensaatiota lentomatkojeni aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä.

3. Mitä yhteiskunnallisia muutoksia pitää mielestäsi tehdä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?

Hyvien, ilmaston kannalta kestävien valintojen tekeminen on tehtävä helpoksi jokaiselle kuluttajalle, ja toisaalta ilmaston kannalta haitallisten hyödykkeiden ja palveluiden tuottamisesta tulisi tehdä vähemmän kannattavaa.

Onko sinulla ajatuksia miten LSV voisi toimia ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi? Olisitko kiinnostunut toimimaan LSV:n ympäristöjaoksessa? Ideat ovat tervetulleita ja ympäristöjaoksemme ottaa mielellään lisää aktiivisia mukaan toimintaan! Ota rohkeasti meihin yhteyttä: lsv at lsv.fi