Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Lehdistötiedote 10.6.15: LSV:n ja Whitetailin yritysyhteistyöllä autetaan Perun Shipiboja

Share

LEHDISTÖTIEDOTE, Julkaisuvapaa heti, 10.6. 2015

LSV:n ja Whitetailin yritysyhteistyöllä autetaan Perun Shipiboja

Lääkärin sosiaalinen vastuu ja vaatemerkki Whitetail ovat lanseeranneet yritysyhteistyöprojektin. Yhteistyön alkuvaiheessa Whitetail lahjoittaa Basics-mallistonsa myyntituotosta kymmenen prosenttia LSV:n Shipibo-kansan parissa tehtävälle seksuaali- ja lisääntymisterveystyölle. Suunnitteilla on myös yhteistyön laajentaminen yhteiseksi kampanjoinniksi globaalin terveyden edistämisen puolesta.

”Yhteiskuntavastuu on yksi yritykseni kantavista arvoista,” sanoo yrityksen perustaja, vaatesuunnittelija Margit Peura.

”Koska olen ensimmäiseltä ammatiltani lääkäri, pidin tärkeänä nimenomaan terveysalan tukemista. LSV:n työ perustuu suomalaisten lääkärien osaamiseen ja ammattitaitoon. Lisäksi halusin tukea nimenomaan Perua, sillä tuotan sieltä alpakanvillaa vaatemallistoihini.”

Whitetail valmistaa eettisiä ja ekologisia vaatteita. LSV on suomalaisten lääkärien, hammaslääkärien ja eläinlääkärien kehitysyhteistyö- ja rauhanjärjestö.

LSV:n hanke parantaa Perussa elävän Shipibo-alkuperäiskansan lisääntymis- ja seksuaaliterveyttä. Shipibot elävät Ucayalin vaikeakulkuisella jokialueella, ja heidän on erittäin hankalaa päästä terveyspalvelujen piiriin. Teiniraskaudet ja sukupuolitaudit ovat olleet yleisiä. Hankkeessa on jo onnistuttu rakentamaan toimivia terveydenhuollon malleja ja täten edistetty YK:n vuosituhattavoitteita, kuten neuvolapalvelujen tarjoamista kaikille odottaville äideille. Työ hillitsee myös väestönkasvua ja edistää tyttöjen mahdollisuuksia kouluttautua ja työllistyä.

Shipibo-työ luo paikallisia, kestäviä malleja suomalaisen asiantuntemuksen tuella. Suomalaisten vapaaehtoisten lääkärien lisäksi mm. Väestöliiton tutkimusprofessori Osmo Kontula on mukana hankkeessa neuvonantajana.

LSV:n toiminnanjohtaja Salla Nazarenko pitää Whitetail-yhteistyötä tärkeänä avauksena.

”Tässä yhdistyvät yrityksen yhteiskuntavastuu, suomalaisen laadukkaan terveydenhuolto-osaamisen vienti ja globaalien ongelmien ratkaiseminen paikallistasolla.”

MARGIT-2-a-2-e1418399971466

Lisätietoa:

Whitetail:

Margit Peura, Designer, CEO

margit@whitetail.luxury

+358 44 0488 227

Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:

Salla Nazarenko, Toiminnanjohtaja

Salla.nazarenko@lsv.fi

+358447449030