Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Don’t bank on the bomb – älä rahoita pommia

Share

Ydinaseet rakennetaan pääosin yksityisissä yrityksissä ja näitä rahoittaa tai niihin sijoittaa 411 eri pankkia, rahoituslaitosta tai muuta yritystä. Yksi näistä on Suomessakin toimiva Danske Bank. Sen sijaan Nordea on lopettanut tällaiset sijoitukset viime vuosina. http://www.dontbankonthebomb.com/wp-content/uploads/2014/11/2014_DBOTB_full-web.pdf

Dont bank on the bomb

Lääkärin sosiaalinen vastuu on lähettänyt Danske Bankin suomalaiselle johdolle kirjeen (lue kirje tästä: LettertoDanskeBank_112014) , jossa kehotetaan lopettamaan kyseinen epäeettinen sijoitustoiminta. Saimme vastauksen (pdf), että Danske Bank onkin jo päättänyt lopettaa ydinaseiden rahoittamisen ja he ovat hallitusti ajamassa näitä sijoituksia alas.

Kansalaismielipiteellä on siis merkitystä. Ilman tätä maailmanlaajuista kampanjaa http://www.dontbankonthebomb.com/ ja sen mukanaan tuomaa häpeäleimaa nämä pankit tuskin olisivat miettineet sijoituksiaan tästä näkökulmasta. Seuraava tavoite on ydinaseiden täydellinen kieltäminen.