Lääkärin sosiaalinen vastuu ry

Tiedote: ”Target Helsinki” -flash mob kutsuu simuloimaan ydinräjähdystä

Share

 Mediatiedote 15.4.2014

”Target Helsinki” -flash mob kutsuu simuloimaan ydinräjähdystä

Lauantaina 10.5. klo 13:50 järjestetään Kampin kauppakeskuksen edustalla Narinkkatorilla lyhyt, mutta näyttävä flash mob -tempaus. Tapahtuma kestää muutaman minuutin, jonka aikana osallistujat kaatuvat maahan – rauhan puolesta. Tempaukseen osallistuu useita suomalaisia opiskelija- ja rauhanjärjestöjä. Paikalle odotetaan satoja ihmisiä.

Tempauksen tarkoituksena on herättää tietoisuutta ydinaseista ja kääntää katseet hetkeksi kohti alati todellista ydinsodan vaaraa. Tapahtuman järjestää suomalainen lääkärijärjestö Lääkärin sosiaalinen vastuu (LSV) ry.

”Kansainvälisen ydinaseet kieltävän sopimuksen tarve on yhä ajankohtaisempi maailman ydinasevaltojen tälläkin hetkellä isotellessa toisilleen. Ydinaseet on tosiaan syytä ottaa vakavasti, tämä on ihmiskunnan kohtalonkysymys.” Kati Juva LSV:n rauhanryhmästä toteaa.

Lääkärin sosiaalinen vastuu isännöi 9.-11.5. viikonloppuna Helsingissä kansainvälistä International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW) -järjestön opiskelijakonferenssia, johon flash mob -tempauskin liittyy. Helsingissä toukokuun alussa järjestettävä konferenssi käsittelee laajalti maailman terveys- ja konfliktiongelmia. Mm. ministeri Pekka Haavisto luennoi konferenssissa konfliktinratkaisusta. Helsingin kaupunki järjestää konferenssivieraille virallisen vastaanoton kaupungintalolla perjantaina.

Lisätiedot: Karoliina Rantonen, lääketieteen lisensiaatti, Lääkärin sosiaalinen vastuu (LSV) ry karoliina.rantonen@lsv.fi, puh. 050 365 2084

Lääkärin sosiaalinen vastuu (LSV) on vuonna 1982 perustettu järjestö, johon kuuluu noin tuhat suomalaista lääkäriä, hammas- ja eläinlääkäriä sekä näiden alojen opiskelijaa. Yhdistyksen tavoitteena on edistää lääkärikunnan valveutuneisuutta ihmiskuntaa koskevissa eettisissä ja sosiaalisissa kysymyksissä sekä omalla toiminnallaan edistää turvallista elinympäristöä, tasa-arvoa ja rauhaa. Järjestön tärkeimpiä toiminta-alueita ovat rauhantyö, kehitysyhteistyö ja terveyspolitiikka. www.lsv.fi 

International Physicians for the Prevention of Nuclear War (IPPNW) sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1985 pitkäjänteisestä ydinaseita vastaan tekemästään työstä. LSV on IPPNW:n suomalainen tytärjärjestö. www.ippnw.org 

”Target Helsinki” -flash mob sosiaalisessa mediassa:

https://www.facebook.com/events/386643864809365/?fref=ts

 

Voit lukea tai ladata pdf-muotoisen tiedotteen seuraavan linkin takaa:

Tiedote 15.4.2014 LSV ry_Target Hki flash mob